Nike Air Max

Miért övezi ekkora mítosz a Nike Air Max-et?

Talán az egyik legnagyobb világmárkáról beszélünk, amikor a Nike Air Max kerül szóba. A Nike cég története egészen az 1950-es évek végére vezethető vissza, amikor Bill Bowermann és tanítványa Phil Knight közös vállalkozást indított 1957-ben. Mivel a vállalkozás nagyon népszerű volt és gyorsan fejlődött ezért egy márkanevet kellett találniuk így Jeff Johnsonnak köszönhetjük a Nike márkanevet, amely Niké a győzelem görög istennőjének nevéből ered. A Nike logó megtervezése Carolyne Davidson munkája, aki mindösszesen 35 dollárt kapott a logó elkészítéséért. Carolyne később azonban busás fizetségre tett szert, hiszen egy gyémántgyűrűt és Nike részvényeket kapott ajándékba a tulajdonosoktól.

A Nike Air Max-et 1987-ben dobták piacra, amely a nemzetközi és az amerikai piacon is hatalmas sikert aratott. A mítosz talán annak is köszönhető, hogy nagyon kényelmes és jól kipárnázott cipőről beszélünk, amelynek már látható volt a belső szerkezete is. Nagyon sok mintával és színben készítették el a Nike Air Max-et, így azoknak is felkeltette az érdeklődését, akik nem kimondottan sportolás céljából vásároltak meg. Újra divatba jött a sportolás is, hiszen mindenki Air Max-ben feszített.

2010-ben beköszöntött az Air Max újabb fénykora, hiszen a kényelmes Nike cipők még jobb dizájnnal és még kényelmesebb formában kerültek a nagyközönség elé. Ezeket a cipőket már bárki bármilyen alkalommal viselhette, hiszen a divat ezt is megengedte a divatőrültek számára. A Nike Air Max cipők ma már számtalan webáruházban megvásárolhatók, de mindig bizonyosodjunk meg annak eredetéről.  A cipőket már 17 000 forint környékén megvásárolhatjuk és biztosak lehetünk abban, hogy ha eredeti terméket vásárolunk, akkor az évekig hű társunk lesz mind a sportolásban, mind pedig az utcai viseletben. A Nike Air Max Ultra kicsit borsosabb áron érhető el, de cserébe egy könnyen karbantartható anyagú cipőt kapunk, amely jól szellőző bőr felsőrésszel készül. Ezt a cipőt esős időben is bátran viselhetjük, köszönve strapabíró alapanyagának.