implantátum

Az implantátum a legkorszerűbb fogpótlási lehetőség!

A saját fogak egészségesen való megőrzése mindannyiunk számára fontos. A nem megfelelő szájhigiénia, a genetikai tényezők, vagy a táplálkozás azonban fogszuvasodáshoz, ínybetegségekhez és akár a fogak elvesztéséhez is vezethetnek. Ugyan a fogorvosok azon munkálkodnak, hogy a megfelelő tömésekkel, gyökérkezeléssel ne váljon szükségessé a foghúzás, de sajnos vannak olyan esetek, amikor már csak ez jöhet szóba. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ilyenkor a mihamarabbi fogpótlás rendkívül fontos. Kevesen tudják, hogy az elvesztett fog helyén pótlás hiányában a csont leépül, ami akár a későbbi pótlást is megnehezítheti.

Ha sorra vennénk a napjainkban ismeretes fogpótlási módszereket, akkor az implantátum beültetése minden valószínűség szerint előkelő helyet foglalna el. A fogászati implantátum ugyanis egy életre megszüntetheti a foghiány jelentette problémát, ráadásul teljesen szövetbarát, esztétikailag is kifogástalan végeredményt kaphatunk tőle. Akár a híddal történő fogpótláshoz is segítséget nyújthat és pillérként szolgálhat az.

Az implantátum beültetéséhez többször is fel kell majd keresni a szakembert. Az előzetes vizsgálatok során az érintett területen a csontállományról is információt gyűjt az orvos, s ez alapján állítja fel az egyéni kezelési tervet. Az orvosi titánból készült csavarnak ugyanis rögzülnie kell a csontállományban, mely, ha túl ritka, akkor nem történik meg stabilan. Szerencsére ma már a csont pótlására is többféle lehetőség adott, így megfelelő szájhigiénia és jó egészségi állapot esetén nincs akadálya a beültetésnek. Miután a műgyökér rögzült, ráhelyezi az orvos az úgynevezett felépítményt, vagyis a fogsorhoz passzoló fogat.

 

Az implantátum beültetésének végeztével kiválóan terhelhető műfog kerül a helyére, amely színben és formában is passzol a fogsor egyéb elemeihez. A visszanyert rágóerő segíti a jobb emésztést, és kiküszöbölhetőek olyan hangképzési zavarok és esztétikai problémák, melyek korábban együtt jártak a hiányos fogsorral. A tartós megoldást kínáló fogászati implantátum egyre nagyobb érdeklődésnek örvend, s az alkalmazott alapanyagoknak és eljárásnak köszönhetően méltán tarthatjuk a legkorszerűbb fogpótlási megoldásként számon. Ára magánklinikán is megfizethető, a hatékony érzéstelenítésnek köszönhetően pedig a beavatkozás csak minimális kellemetlenséggel jár.