Miért optimális megoldás a Prevenció Patika?

 

Először is leszögezném, hogy nem szeretek vásárolni. Mármint személyesen. Embertömeg, tolongás, várakozás a pénztárnál – ezek nagyon nem nekem való dolgok. Épp ezért hatalmas szerencsének tartom, hogy manapság már egyre több szektorban lehetőség van az online vásárlásra is. Például táplálék kiegészítőkhöz, különféle kozmetikumokhoz is hozzájuthatunk, hiszen könnyedén, otthonunk kényelméből is megrendelhetjük őket.

Sokan úgy gondolhatják, hogy ezeket a dolgokat jobb személyesen beszerezni, hisz egy patikában, vagy drogériában hosszasan kérdezősködhetünk az adott termékről, vagy akár ecsetelhetjük az egészségügyi problémáinkat is az eladónak vagy a patikusnak, és ő egyből javaslatot is tesz helyben arra, hogy melyik terméket lenne célszerű megvásárolnunk.

Persze ez is egy álláspont, és bizonyos szempontból még ez is kényelmes lehet. Azonban engem olyan fából faragtak, aki nem szereti mások idejét fecsérelni – kiváltképp egy patikában nem. Ezenkívül szeretek én magam utánajárni annak, hogy számomra mi a legmegfelelőbb.

És hogy még egyszerűbbé tegyem saját magamnak a keresgélést, olyan helyről szeretek rendelni, ahol minden áttekinthető, könnyen kezelhető és megbízható maga a szolgáltatást nyújtó cég. Ezeknek az abszolút elvárható és lényeges kitételeknek mind-mind megfelel a Prevenció Patika.

Elég csak bekukkantani a betegségmegelőzés szakértője, a Prevenció Patika weboldalára, és mindenki megérti, hogy miről beszélek. Az oldalra belépve ugyanis, ha megtekintjük a fő menüsort, láthatjuk, hogy a patika a nevéhez hűen tényleg a betegségmegelőzést, a prevenciót tartja szem előtt. Eszerint alakítja ki árukészletét.

A Prevenció Patika kínálata roppant széleskörű: a főmenüben ugyanis nemcsak konkrét egészségügyi problémákat találhatunk, melyekre kattintva az azokra ajánlott termékekre segít elnavigálni a rendszer, hanem specifikus keresésre is lehetőséget nyújt.

A „Gyógyászat” főkategóriában fájdalomcsillapítás, fogászati készítmények és homeopátiás termékek mellett még házikedvenceink panaszaira is találhatunk segítséget „Állatgyógyászat” címke alatt.

A „Szépség” főkategóriában például az arcápolás, testápolás, sőt dezodorok mellett megoldást találhatunk a hajproblémákra, de akár egy sima hajápolási rutinhoz is nagyszerű termékeket lelhetünk. A „Baba-mama” menüpontban a kicsik szélgörcsének természetes kezelésén át a fogzás könnyebbé tételélhez is találhatunk megoldást.

Külön kategóriában szerepelnek a dekorkozmetikumok, ahol igazán minőségi márkák kiváló termékei közül szemezgethetünk.

Az „Intim” menüpont alatt a menstruációs panaszoktól kezdve a menopauzás problémák leküzdéséhez is kínálnak olyan termékeket, melyek segíthetnek panaszainkon.

Ugyanakkor nem szabad elsétálnunk amellett az eredeti elgondolás mellett, amely tulajdonképpen a Prevenció Patika lényegét, szellemiségét jelképezi, vagyis a megelőzés mellett. Érdemes átböngészni akkor is a kínálatot, a termékek listáját, ha nincsenek jól behatárolható problémáink vagy fájdalmaink. Hiszen a megelőzés mindennél fontosabb. Erre a legautentikusabb példa a megfelelő vitamin- és ásványi anyag bevitel – ami optimális adagban már csak vitaminkészítményekkel oldható meg – hiszen kizárólag csak élelmiszerekkel nem kivitelezhető teljes mértékben.

Az „Életmód” kategóriában mára már sajnálatos módon kialakított káros, egészség romboló szokásainkat tompító készítmények szerepelnek. A dohányzás és az elhízás elleni harcban is segítségre találhatunk tehát a Prevenció Patikánál.

Olyan segédeszközöket is megtalálhatunk, melyek a közelmúltban épültek be szorosan a mindennapjainkba: ezek a szájmaszkok, valamint Covid-tesztek.

Mindezek mellett roppant szimpatikus lehet mindenkinek, hogy a weboldalon szerepel egy „Mesébe illő ajánlatok” kategória is. Már csak ezért is érdemes időről-időre ellátogatni a Prevenció Patikához, hiszen számos nagyszerű akcióval várnak bennünket folyamatosan.

És végezetül: soha ne feledkezzünk meg arról, hogy egyszerűbb és főképp kevésbé „fájdalmasabb” a bajokat megelőzni és egészségesen élni, mint egy már kialakult betegségből hosszadalmasan kigyógyulni.