2024 trendje: modulházak

Az építőipar folyamatos fejlődésével egyenes út vezetett az innovatív, mégis megfizethető építési technológiák felé. A modulházak nem csupán az építészetben, de az életstílusunkban is mély változásokat hoznak, így egyre többen fedezik fel az előnyeiket. Nézzük meg, mi teszi a modulházakat az elkövetkező év egyik legizgalmasabb építési trendjévé!

Mik azok a modulházak?

A modulház a gyorsház egyik alfaja, amiről röviden azt kell tudni, hogy előre gyártott modulok felhasználásával épül meg. Egy modul, avagy egy egység pedig max. 4,2 méter x 13 méter hosszú mobilházat jelent. És hogy hány egységet lehet összeépíteni? Amennyit csak szeretnénk! A modulok lehetnek kisebb, önálló épületek, például raktárhelyiségek, nyaralók, de 3-4 egységgel már nagyobb, összetettebb struktúrákat is kihozhatunk belőlük, mint például egy komplett családi otthont. Akár H, U, L és T alakban is megvalósítható az összeszerelésük, így a kialakításuknak csak a képzelet szabhat határt.

Csak párat kell aludni, hogy beköltözhessünk

A modulházak esetében a folyamat egyik alapvető előnye az előre gyártott modulok alkalmazása. Gyári környezetben az időjárás nem befolyásolja a gyártási folyamatot, sőt a modulokban már előre megtalálhatók a falak, a tető, a padlók és az ablakok, így szinte az összes alapeleme egy előre elkészített egység része. A modulházak kivitelezésekor minimális építési munkára van szükség az összeszerelés helyszínén. A szilárd alap elkészítése után a modulok úgy illeszkednek egymáshoz, mint egy építőkocka rendszer = otthonunk pillanatok alatt formát ölthet.

A Zetrov Invest szlogenje nem véletlen a „Zetrov Mi vagyunk!”, ugyanis náluk a kivitelezési hatékonyság és sebesség kiemelkedő hangsúlyt kap. A cég 1-3 hónap alatt kulcsrakész állapotban képes leszállítani az elkészült modulházat, minimalizálva ezzel a hosszú várakozási időt, amely a hagyományos téglaházak esetében fennáll!

Nemcsak dizájnos, de meglepően kényelmes is

A mai moduláris házak nem csupán technológiai csodák, hanem nagybetűs otthonok, amelyek minden szempontból kényelmet és luxust ígérnek. A Zetrov Invest-nél például korszerű hűtő-fűtő klímák biztosítják egész évben az optimális hőmérsékletet, a kandallók pedig nemcsak esztétikai élményt nyújtanak, de kellemes meleget is teremtenek. Miután a modulok össze vannak szerelve, a lakók számára lehetőség nyílik az otthonuk testreszabására. Az egyedi igényektől függően a Zetrov Invest szakértői az elektromos és vízvezeték-csatlakozásoktól kezdve a tetőfedésig és a festésig minden részletről gondoskodnak, így tényleg csak beköltözni kell.

Páratlanul jól szigetel és kimagaslóan energiahatékony

A moduláris házak tervezése és építése során kiemelt figyelmet szentelnek az energiahatékonyságnak és a fenntarthatóságnak, ezzel kiküszöbölve a hagyományos téglaépítés hátrányait, például a hőhídképzést. A Zetrov Invest házikói rendkívül magas műszaki tartalommal készülnek el, és a korszerű technológiák lehetővé teszik, hogy a modulházak ne csak esztétikailag legyenek lenyűgözőek, de takarékoskodjanak is nekünk. A vállalat például nagy hangsúlyt fektet a 4 évszakos házak kialakítására, így télen-nyáron kényelmesen és hatékonyan használhatóak lesznek. A garantált A+ energiabesorolás pedig ez esetben azt jelenti, hogy ezek a házak már a legmagasabb energiahatékonysági szintet fogják képviselni.