DEKORFÓLIA – LEGYEN A TE OTTHONOD IS EXKLUZÍV ÉS RAGYOGÓ!

Az otthonunk az egyik legintimebb és hozzánk leginkább közel álló hely, éppen ezért általában arra törekszünk, hogy olyan legyen, amely a stílusunkat és az egyéniségünket is tükrözi. A dekorfóliák, pedig tökéletesek arra, hogy egy kis csillogást, exkluzív bájt csempésszünk a négy fal közé. Mi is pontosan a dekorfólia, és hogyan használhatjuk fel az otthonunk díszítésére? Ismerd meg te is ezt a ragyogó dekorációs lehetőséget!

A szikrázó dolgokat a legtöbb ember szereti és a luxussal azonosítja, főleg, ha csak itt-ott csillan meg valamin a fény. Manapság pedig újra reneszánszát éli minden, ami ragyogó – gondoljunk csak az utóbbi időkben annyira divatos arany, bronz és ezüst dekortárgyakra. De miért ne szikrázhatna a nappalink fala? Vagy miért ne lehetne fémhatású a hálószobánk egy része?

Ragyogjon a te otthonod is!

A dekorfólia, különösen a csillogó változatok, egy kis ragyogást, sőt már-már némi varázslatot csempész az otthonunkba. Akad belőle ezüst vagy réz árnyalatú, de extravagáns pinkben, sőt szivárványszínben is kapható, tehát tökéletes nem csupán a luxus szerelmesei számára, de azoknak is, akik szeretnének különleges megjelenést kölcsönözni a belső tereknek. A csillogó dekorfóliák azonnal feldobják az enteriőrt, legyen szó nappaliról, étkezőről, gyerekszobáról vagy akár a fürdőről. Alkalmazhatóak teljes falfelületen vagy csak sávokban, foltokban, de akár mintákat is létrehozhatunk velük. A hatás pedig lehet koptatott vagy egybefüggő – annak tükrében, hogy szemkápráztató ragyogásra vagy csak egy kis diszkrét csillámlásra vágyunk az adott térben.

Hol érdemes alkalmazni a csillogó dekorfóliát?

Nappali
A nappali az otthon középpontja, ahol a legtöbb időt töltjük, és amelyet a csillogó dekorfólia segítségével elegánssá és modernné varázsolhatunk. Az ezüst vagy réz fóliák a napfényben gyönyörűen ragyognak, miközben a szivárványos színek dinamikus kontrasztot hoznak létre.

Hálószoba
A hálószoba egy személyes szentély, ahol igazán megmutathatjuk egyedi stílusunkat, hiszen ide nem invitálunk be minden vendéget, csak azokat, akik valóban közel állnak hozzánk. A csillogó dekorfólia itt is képes különlegessé tenni a hangulatot, sőt kifejezetten romantikus atmoszférát is teremthetünk általa.

Gyerekszoba
Miért hagynánk ki a gyerekszoba megálmodásánál a dekorfólia által nyújtott lehetőségeket? Az extrém színekkel ellátott, csillogó dekorfólia, mint amilyen a pink vagy a türkiz vidámsággal és játékossággal tölti meg a gyerekszobát.

Fürdőszoba
A fürdőszoba általában a praktikumra összpontosít, de ki mondta, hogy itt nem kaphat helyet némi luxus? A csillogó dekorfólia alkalmazásával egyedivé és elegánssá tehetjük ezt a helyiséget is.

Sőt valójában az otthonunk bármely részét feldobhatjuk vele kicsit, legyen szó étkezőről, folyosóról, dolgozószobáról vagy bármi másról – a lehetőségeknek csak a saját stílusunk szabhat határt!

Hasznos tippek és tanácsok a dekorfóliához

Bár a dekorfólia felhelyezését szinte képtelenség elrontani, néhány tanácsot nem árt megfogadni.

  • mindig tiszta, portól mentes és száraz falfelületre dolgozzunk
  • használjunk megfelelő Printex LXD dekorfólia ragasztót a dekorfólia felviteléhez
  • vigyázzunk, hogy a fóliát ne szakítsuk el a felhelyezés során, óvatosan illesszük az elképzelt felületre
  • a dekorfóliát a felhelyezés után át kell simítani, hogy a légbuborékok távozzanak alóla
  • legyünk türelmesek és a felhelyezést követően várjunk néhány órát, mielőtt lehúzzuk

A csillogó dekorfólia egy lenyűgöző és egyszerű módja annak, hogy fokozzuk otthonunk egyediségét és stílusosságát. Használjuk kreatívan, és engedjük, hogy a falaink egy kis luxust, ragyogást vagy játékosságot csempésszenek az életünkbe. És ne feledjük: az egyik legjobb dolog a csillogó dekorfóliában, hogy ha megunjuk, könnyen lefesthetjük vagy átalakíthatjuk – elvégre a kreativitás sosem pihen.