Oszlopos fúró nemcsak otthonra

Főleg kisipari munkavégzés esetében, de előfordul, hogy otthonunkban is szükség van egy olyan speciális fúróra, amely pontosan, merőlegesen vagy meghatározott szögben képes lyukat fúrni. Erre egy kézi fúrógép nem feltétlenül alkalmas, hiszen elmozdulhat a művelet során. A pontos fúrás érdekében jött létre az oszlopos fúró, amely mindezt a problémát könnyedén megoldja. Legyen az akár fa vagy fém, egy ilyen szerszámmal gyerekjáték a precíz munka. A kiváló munkavégzéshez pedig kiváló teljesítmény dukál.

Az oszlopos fúró gépek egytől egyig erős, nyomatékos villanymotorral vannak felszerelve, hiszen nagy erő szükséges a fémmel való dolgozáshoz. A stabil tartás érdekében masszív fémszerkezetre épített fúró könnyedén mozgatható le és fel a kényelmes fúrás elvégzése érdekében. A három húzókar segítségével bármilyen magasságba kényelmesen lehet dolgozni megfelelő erőhatás kifejtése mellett. Az oszlopos fúró fokozatmentesen állítható magasságú munkaasztallal van szerelve a praktikusság érdekében.

A különböző munkaelemek függvényében különböző sebességű fordulatra van szükség, ezért fokozatosan állítható több sebességbe a szerkezet. A tokmányába 1,5 – 16 mm vastag fúrószár fogható be. Így nagyon sok méretű lyuk fúrására adódik lehetőség. Oszlopos fúró vásárlása esetén érdemes alaposan körülnézni a piacon az aktuális készlet és a választék tekintetében is. Számos gyártó kínálja portékáit, de érdemes inkább kicsit drágábbat vásárolni, amelynek a teljesítménye kicsivel magasabb annál, amit szeretnénk kihozni belőle. Ez azért lehet fontos, mert mindig adódnak váratlan esetek, amikor nem tudjuk kifúrni az adott munkaelemet megfelelően és csak egy erősebb motor hiányzik hozzá.

Megfelelő oszlopos fúró vásárlása előtt érdemes ellátogatni a szerszamkell.hu weboldalra, ahol rengeteg információt és széles választékot talál különböző szerszámok és gépek esetében. Náluk akár meg is vásárolhatja kedvenc oszlopos fúró gépét, amely biztosan megelégedésére szolgál. Itt a legjobb világmárkáktól a kevésbé ismert gyártmányokig mindent megtalál kiváló minőségben. Ha most vásárol, ajándékba kap egy gépsatut is, amelyet a munkaasztalra szerelve könnyedén befogathatja a munkaelemeket úgy, hogy nem kell tartania azok elmozdulásától. A gépsatu biztonságosan rögzíti az adott elemet, így biztosan pontos és precíz fúrást tud végezni. A szerszámgépek két év garanciával kaphatóak, amely elég hosszú idő ahhoz, hogy alaposan próbára tegye és kihasználja az oszlopos fúró tudását. Válassza a minőséget, válassza a szerszamkell.hu webáruház termékeit!