Nyári gumi

Nyári gumi akciókat webáruházakban is találhat

Zord időben még inkább érdemes utánajárni annak, hogy hol lehet megfizethető nyári gumikat találni. A nyári gumi kiválasztása csak elsőre. tűnhet könnyű feladatnak, de jobb ehhez is szakember segítségét kérni. A Gumidirekt weboldalán azonban számos olyan információt találhatunk, amely segíthet a megfelelő abroncs kiválasztásában. Az egyik legfontosabb, hogy helyes méretű abroncsot vásároljunk. Ez függ a jármű típusától, a kiviteltől és a felszereltségtől is. Nem csak. az autó típusát kell ilyenkor szem előtt tartani. Minden gépjármű kezelési útmutatójában részletes tájékoztatást találhatunk a gumiabroncsokkal kapcsolatban. Feltüntetik a méretek mellett a keréknyomást, ami egy igen fontos információ. A vezető oldali ajtónál találhatjuk. meg ezt a táblázatot minden gépjármű esetében az ajtóoszlopra felragasztva. A. gumidirekt oldalán az autótípusok gumiabroncs méreteit megtekinthetjük., de mindig a gyár által megadott adatok a mérvadók.

Talán azt sokan tudják, hogy. akkor kell átállni a nyári abroncsokra, amikor a hőmérséklet tartósan +7 Celsius fok fölé emelkedik.  A nyári abroncsokat bizonyos profilmélységig szabad csak használni. Ha a megadott profilmélység alá megy a kopás akkor már le kell cserélni azabroncsokat, mert életveszélyes a velük való közlekedés. Személygépjármű abroncsok esetében ez 1,6 mm, míg. teherautóknál 3 mm. Természetesen már ennél előbb is le lehet cserélni az abroncsokat, így, ha személygépkocsiknál eléri a 2 millimétert és teherautóknál a 3 millimétert a profilmélység akkor azonnal új abroncsot rendelhetünk. A túlzottan elhasznált nyári abroncsoknál fennáll a veszélye annak, hogy egy vizes útfelületen a fékút akár a duplájára is nő. Ennek oka, hogy a mintaárkok mélysége nem megfelelő ahhoz, hogy biztonsággal elvezesse a vizet.

 

A nyárigumik mintázata többféle lehet, általában 3 fő csoportra oszthatók. Forgásirányos, kötetlen forgásirányú vagy asszimetrikus lehet a mintázat. A kötetlen mintázat nem asszimetrikus, azaz bármilyen forgásirányba fel lehet szerelni. Általában a kis- valamint a középkategóriás autóknál használják ezt az abroncsot. A legújabb fejlesztések már szinte csak asszimetrikus mintázatú gumikat rejt. A gumidirekt Hasznos tanácsok rovatában további fontos információkat találhatunk.