Milyen vászonkép illik az egyes helyiségekbe?

A vászonképek nem csak illusztrisan festenek, de könnyen alkalmazkodnak a helyiségek stílusához és hangulatához, nem beszélve arról, hogy kedvezően alakul az áruk is a többi lakásdekorációs elemhez képest. A következőkben adunk néhány tippet, hogy hogyan válaszd ki a legmegfelelőbb faliképeket az otthonodba!

Vászonkép készítés: megnyerő dekorációs elem bármelyik helyiségbe

Ahhoz, hogy kiemeljük otthonunk egyedi mivoltát, a megfelelő méretű, színű és stílusú faliképek kiválasztása elengedhetetlen lesz. A jó hír az, hogy a vászonkép készítés esetében igen széles a paletta és nem kell egy vagyont költenünk arra, hogy lenyűgöző dekorelemekkel ékesítsük otthonunkat. Ott van például a Vászonkép Webáruház, akik kapásból legalább 140 féle méretet kínálnak, sőt náluk árkategóriánként is megvizslathatjuk a képkerületeket. Ha pedig sikerül döntésre jutnunk, a felhasználóbarát felületükön tényleg csak egy pár kattintás leadni a rendelésünket!

Nappali

A nappali általában a lakás azon szeglete, ahol lepihenhetünk kicsit egy nehéz nap után, ahol vendégeket fogadunk vagy ahol megnézünk egy jó kis filmet a családdal. Éppen ezért a vászonkép készítés során inkább az üde és élettel teli árnyalatok felé vegyük az irány. Ilyen lehet egy napsütéses virágmező, egy türkiz színű homokos tengerpart vagy egy nyüzsgő nagyváros telis-tele színekkel. Kanapé vagy étkezőasztal felett például szuperül mutat egy nagyobb méretű, vízszintes vászonkép, de ha van elég hely, akár komplett mozaikfalat is készíthetsz.

Hálószoba

A hálószobának mindenképpen nyugalmat kell árasztani, itt ugyanis a relaxáló atmoszféra megteremtése a cél. Ehhez remekül illenek a kellemesebb árnyalatok, mint például a pasztell színek, a földszínek vagy a szürkébb tónusok. A témát illetően a tájképekkel vagy gyönyörű virágokkal illusztrált vászonkép készítés is megnyerő döntés lehet. A méret tekintetében érdemes közepes vagy nagyobb méretű vászonképeket választani, hogy vizuálisan kiemelkedjenek a falról.

Gyerekszoba

A gyerekszobák esetében a fő szempont a játékosság és vidámság, ennek tükrében pedig bármilyen élénk szín jól jöhet. A gyerkőcök kedvenc mesehősével, állatokkal vagy fantázia világgal illusztrált vászonképek például igen nagy népszerűségnek örvendenek. Fontos, hogy a keret mérete és az elhelyezés magassága a csöppségek számára is megfelelő legyen, hogy mindig gyönyörködni tudjanak a képekben.

Dolgozószoba

A dolgozószoba esetében érdemesebb kevésbé hivalkodó, feltűnő színárnyalatokat választani a vászonkép készítés során, hogy ne vonja el a figyelmet túlságosan a feladatokról, így egy absztrakt vagy geometriai mintázatokkal ellátott darab ígéretes választás lehet. Méret szempontjából pedig inkább a közepes méretű példányok lehetnek a befutók.

Fürdőszoba

Keveseknek jut eszébe, de akár a fürdőszobába is tehetünk vászonképeket, hiszen a Vászonkép Webáruháznál például extra felületvédelemmel is lehet kérni a nyomatokat. Ide célszerű világos és letisztult színeket választani, mint például a fehér, kék vagy zöld árnyalatok. A nyaralásos, utazásos témájú vászonképek kifejezetten passzolnak ide, hiszen hol máshol álmodoznánk, ha nem egy jó meleg kád vízben?