ESD

Miként kezelhető az ESD?

A fizika egyáltalán nem viccel az emberekkel, mert nagyon komoly módon kihat mindenki életére. A gravitáció hatását már biztosan sokan érezték, amikor egy esés következtében megütötte magát. Az ESD jelenség szintén tud kellemetlen lenni, de ennek az élménynek az átélése viszonylag ritka. Bár a természetben egy fantasztikus és szintén veszélyes formáját lehet szemmel követni villámlások formájában.

Az elektrosztatikus kisülések során az ellentétes töltésekkel telítődött anyagok között egy intenzív áramlás jön létre. Itt döntő, hogy ezek mennyire gyorsan egyenlítődnek ki. Ha lassú a folyamat, mint általában, akkor nincs probléma. Ellenben, ha az ESD bekövetkezik a gyors hatás miatt, akkor máris kész a baj. Főként az elektronikai ipart érinti ez, hiszen itt a kis alkatrészekben olyan változások jöhetnek létre, amik tönkreteszik azokat. Ennek hatására komoly anyagi károkkal kell számolni.

Orvosolni úgy lehet egyszerűen az ESD kihívásait, ha olyan padló lesz kialakítva, ami gondoskodik a földelésről. Ebben az esetben ugyanis a töltések elvezetődnek a padlószerkezeten keresztül és nem keletkeznek kisebb-nagyobb szikrák, kisülések. Az ESD gátlásában döntő jelentőséggel bír a csiszolt betonszerkezet. Laboratóriumi vizsgálatok bizonyítják, hogy ez a rendszer megfelel az elvárásoknak és maximálisan kiszolgálja az igényeket.

Ennél fogva tökéletes befektetés, ami új lehetőségeket nyit meg. Ha szeretnénk végleg megszabadulni az ESD nyújtotta problémáktól, akkor arra végre itt van a tökéletes megoldás, csak élni kell azzal. Az epo-trend.hu oldalon feltáródnak a pontos részletek.