whisky fajták

Miért közkedveltek a whisky fajták?

Alapanyag szerint készülhetnek kukoricából, rozsból, árpából és búzából. A whisky fajták eltérő ízvilággal és karakterrel rendelkeznek. Az aromát nagymértékben befolyásolja, hogy milyen gabonafélét használnak fel. A desztillációs folyamat szintén meghatározó tényező.

Az érlelésnél leginkább az számít, hogy acél- vagy fahordóban áll a nedű, mielőtt a palackba kerül. Ezt az eljárást a babilóniaiak fedezték fel, időszításunk előtt 2000 évvel. Egészen a 13.századig kellett arra várni, hogy az olaszok felismerjék azt, hogy alkoholkészítésre is kitűnő alternatíva.

A whisky fajták single barrel változata, ahogy a neve is rámutat, nincs keverve és egyetlen hordóban van érlelve. A blended típust jellemzően 2 nedű keveréke alkotja.

Egy prémium italt kombinálnak össze egy kevesebb ideig érlelt variációval, így érik el azt, hogy ideális ár-érték arányban tudják forgalmazni. Ezek a whisky fajták jóval olcsóbbak a single barrel feliratot viselő különlegességektől. Bármelyiket is kóstolja meg, biztos lehet abban, hogy nem fogja megbánni.