nyugdíjbiztosítás

Ezek a nyugdíjbiztosítás legnagyobb előnyei

Az olyan oldalak, mint a nyugdijbiztositas.com részletesen összefoglalják, hogy miért érdemes előre tervezni ezen a téren. A weboldalon egy komplett nyugdíjbiztosítási útmutatót találhatunk, amely a nyugdíjbiztosítás előnyeit és hátrányait is bemutatja. Nem igen érdemes több oldalról összeszedni az információkat, hiszen itt minden megtalálható egy helyen. A Grantis már 50 fős tanácsadói csapattal segíti az ügyfeleket 2013 óta. Teljesen őszintén beszélnek a nyugdíjbiztosításról és semmit sem hallgatnak el az ügyfelek elől. Az oldalon nyugdíjbiztosításokat összehasonlító oldalt is találhatunk, amelyet már többször továbbfejlesztettek. A piacon jelenleg elérhető szinte összes nyugdíjbiztosítás megtalálható a kalkulátorban. Havonta mintegy 600-800 érdeklődő fordul a tanácsadó kollégákhoz, hogy minél bővebb információval rendelkezzenek a nyugdíjbiztosításokról.

 

A nyugdíjbiztosítások egyik hatalmas előnye a 20%-os garantált bónusz, amelyet az államtól lehet visszaigényelni. Az szja jóváírást mindenképpen érdemes igénybe venni és külön jó hír, hogy már ügyfélkapun keresztül is el lehet intézni a teljes procedúrát. Hosszútávon az szja kedvezmény milliókat jelenthet mindenkinek. Ha egy 20 000 forintos nyugdíjbiztosítást veszünk alapul, akkor 25 év alatt 2,3 millió Forint adókedvezményt tudunk igénybe venni.   Hagyományos nyugdíjbiztosítást, befektetéssel kombinált nyugdíjbiztosítást köthetünk. A befektetéssel kombinált biztosítás előnye, hogy a különféle alapok közül mi választhatjuk ki a számunkra legjobbat, így némi kontrollt tarthatunk megtakarításaink felett.

 

A tanácsadó kollégák abban is tudnak segíteni, hogy a különböző biztosítótársaságok közül melyiket érdemes választani. Összesen 13 biztosító 153 különféle eszközalapját jegyzik és 2012, valamint 2017 közötti hozamteljesítményekkel rendelkeznek. Az adatok alapján már igazán egyszerű dolgunk les kiválasztania megfelelő alapot, amelybe pénzünket befektetjük. A megtakarításos nyugdíjbiztosításoknál éves szinten körülbelül 6 százalék körüli hozammal lehet számolni. Természesen mint minden másnak a biztosításnak is vannak költségei, amelyet a TKM mutatóval jeleznek az ügyfeleknek. Azonban érdemes más oldalról is vizsgálni a költségeket. Minden esetben mérjük fel, hogy a jelzett költségekkel milyen többletszolgáltatást kapunk. Nyugdíjbiztosításoknál 10 év után kamatadó mentesség érhető el és örökölhető is illetékmentesen. Per- és végrehajtás mentes, emellett 40%-os rokkantság esetén is garantált a kifizetése.