hoszivattyu

Csak teljes újjáépítés esetén éri meg a hőszivattyú?

Takarékos, biztonságos és egy nagyon egyszerű berendezés a hőszivattyú.  A hőszivattyú rendszer kiválasztásakor pár dologra oda kell figyelni. Első és legfontosabb a megfelelő teljesítményű hőszivattyú beszerzése, amely a teljes ingatlant képes lesz ellátni. A puffertartály mérete a következő, majd a tömegáram biztosítása. Ezen felül nem elhanyagolható szempont a megfelelő villamosenergia ellátás. A családi házaknál az inverteres és a kompresszoros hőszivattyúkat is be lehet építeni. Léteznek kimondottan csendesebb fajták, így ezt célszerű inkább választani. A megújuló energia ma már képes a lakásokat, családi házakat is teljesen függetleníteni az energiaszolgáltatóktól, ezért a kivitelezése semmilyen hátránnyal nem tud járni.

A hőszivattyú beszerelése egy fűtés korszerűsítés során is megoldható, azaz nem szükséges a teljes átépítés. A már meglévő csővezeték rendszert nyugodtan fel lehet használni, így bontásra és nagyobb szerelési munkákra nem kell számítani. A hőszivattyú beszerelésével épületek és lakások fűtését valamint melegvíz ellátását is meg lehet oldani. Egy teljes rendszer képes pótolni a klímaberendezést, a fűtésről gondoskodó kazánt és a melegvízellátásért felelős bojlert. A környezetbarát és költséghatékony rendszer még -20 Celsius fokos hőmérsékleten is működik és más energiaforrásokkal ellentétben energiahatékony megoldást biztosít. A költségmegtakarítás mindenkinek garantált.

Azok, akik a 2017-es esztendőben résen voltak és lecsaptak a korszerűsítési pályázatra, azoknak nagy lehetőség ez, hiszen egy sokkal korszerűbb és költséghatékonyabb rendszert tudnak kiépíteni otthonukban. A 115 milliárd forintnyi állami támogatás mintegy 24 000 korszerű otthont teremtett és teremt még folyamatosan mind a mai napig. Családi házaknál akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást is lehetett igényelni, amelynek segítségével a hőszivattyú rendszer is kivitelezhető. Természetesen a napelemekre is teljesen megfelelő volt a pályázat, így akik emellett tették le a voksukat azok sem járnak majd rosszul a következő fűtési szezonban.