kaukázusi juhászkutya

Biztonsági rendszer helyett kaukázusi juhászkutya

Ezt a fajtát úgy is hívják, hogy medveölő juhászkutya, mivel termete impozáns, az ereje pedig igen nagy. A kaukázusi juhászkutya erőssége az önbizalom, jól megvan akár egyedül is, hiszen ahhoz szoktatták, hogy a szabadban éljen és őrizze a nyájat.

Emiatt is nehezebb a nevelése, mivel számára nem egyszerű csak úgy alárendelnie magát a gazdájának, viszont hozzáértő tanítással és tudatva az állattal, hogy fontos számunkra, elfogadja a nevelést, megbízható lesz és nagyon jó családi házőrző válik belőle. Az ilyenfajta képzést célszerű kiskorban elkezdeni, hogy megszokja az embereket maga körül és elfogadja, hogy szerepe van köztük. A kaukázusi juhászkutya igen domináns, más állatokkal nem igazán érti meg jól magát, viszont ha azok az említett állatok a családhoz tartoznak, akkor elfogadja és hevesen védelmezi őket is.

A kaukázusi juhászkutya bizonyítottan több mint 600 éve jelen van és sikeresen segíti a pásztorok munkáját, emiatt is kijelenthető, hogy ha egy ilyen kutya él velünk, nincs nagy szükség biztonsági rendszerre.