Az egészséges élet elengedhetetlen része a helyes légzés elsajátítása

A dohányzás, a fizikai és lelki stressz, a súlyfelesleg, és a horpadt mellkas életkorunktól függetlenül is a fizikai állóképesség romlását és az ellenálló képesség szignifikáns csökkenését eredményezi és szorosan összefügg a légzés minőségével.

Konstantin Buteyko, orosz orvos kutatásai alatt figyelemmel kísérte a betegek légzésének alakulását, amely során megfigyelte, hogy a betegségek és a légzés gyakorisága és minősége között jelentőségteljes összefüggés van, és ez az összefüggés mindkét irányba megfigyelhető- azaz ha a légzést szabályozzuk, az panaszok enyhüléséhez vezet.

Buteyko professzor ’80-as években kifejlesztett légzéstechnikáját ma Buteyko módszerként ismerjük, amely metódus olyan kiemelkedő eredményeket ért el, hogy a módszer meghódította az egész világot, és világszerte több egészségügyi intézményben is alkalmazzák hatásosan tüdőbetegek kezelésénél.

A Buteyko online tréningek résztvevői megtanulhatják a Buteyko professzor által kifejlesztett helyes légzéstechnikát, útmutatást kapnak az orrlégzés és a normális funkcionális légzési szokások helyreállításához, valamint a helyes légzés gyorsabb helyreállításához életvezetési tanácsokat is kaphatnak.

Légzési szokásainkat könnyen meg tudjuk változtatni, ha odafigyelünk rá. Ha ezt megtesszük, megtapasztalhatjuk hogy az orrdugulás, szénanátha, asztma és az általános közérzet állapota a légzéssel arányos módon javulni fog. Ebben segít az 5 héten át tartó online Buteyko légzéstréning és az otthon való rendszeres gyakorlás.