Evőeszközök ünnepi alkalmakra

Evőeszközök ünnepi alkalmakra

Az asztal mindennapi megtérítéséhez és az ünnepek megünnepléséhez nem elég egyetlen étkészlet. A családi körben eltöltött étkezésekhez a gyártók klasszikus evőeszközök változatait kínálják, míg az ünnepi asztalhoz eredetibb termékeket. Ezek mellett készülnek még egyedi cikkek és készletek, amelyeket bizonyos számú társaságnak vagy családnak csomagolnak. Ezeknek az ára attól függ, hogy hány elemből tevődik össze a szett. Az evőeszközök manapság különféle anyagokból készülnek. Ezek között a fa, a rozsdamentes acél, az alumínium és a rézötvözetek dominálnak. A fából készült elemek nem drágák, de felszívják az ételek szagát és reakcióba lépnek a mosogatószerekkel. Ezeknek a megjelenése elég gyorsan elhalványul. Olcsó lehetőségnek számítanak még az alumíniumból készült villák, kések és kanalak. Húshoz, halhoz és gyümölcsökhöz azonban nem alkalmasak, mert oxidálódnak. A rozsdamentes acélt erős anyagként tartják számon. Az ilyen evőeszközök nem szívják fel a szagokat, nem oxidálódnak és nem reagálnak a mosogatószerek összetevőire.